Een beetje liefde door de brievenbus

februari 28, 2021

Het is een poosje geleden dat ik een blog heb geschreven, want ik was druk met iets anders: mijn eigen kaartenwinkeltje. Ik vind het gaaf om afbeeldingen te schilderen waar mensen blij van worden, en waar ze ook weer mensen om zich heen blij mee kunnen maken. Het mooie aan een kaartje vind ik dat je, zonder dat je heel veel woorden en tijd nodig hebt, iemand kunt laten weten dat je aan hem of haar denkt. Door er waarderende, bemoedigende, liefdevolle woorden op te schrijven kan de situatie van de ander hetzelfde blijven, maar er toch anders uitzien.

Nathan, mijn man, is webontwikkelaar, en hij wilde wel een webshop voor mij opzetten. Maar zelfs als dat voor je wordt gedaan blijkt het nog een enorm werk om die in te richten met de teksten en foto’s en zorgen dat de betalingen gedaan kunnen worden. Vervolgens moesten ook de kaarten nog gemaakt en afgedrukt, en dat alles in een tijd dat de kinderen volledig thuis waren door de lockdown en er nog een paar andere energie vragende dingen in ons gezin speelden.
Het was het super fijn om mensen om me heen te hebben die mij bemoedigden en die geloven in wat ik maak. En doordat ze dat uitspraken, live, in mailtjes, kaartjes en appjes, hielpen ze me stappen te blijven zetten. Ook al waren dat soms maar kleine stapjes doordat mijn tijd heel beperkt was, en overzag ik het geheel even niet. Hun woorden maakte voor mij een groot verschil in een tijd die soms best wel zwaar was. 

En misschien heb je even geen woorden, maar kan de afbeelding die je gekozen hebt en jouw naam op het kaartje al genoeg zeggen. Zeker als je iemand die verdriet heeft troost wilt bieden zijn er geen woorden die recht doen aan het verdriet van de ander en aan wat je uit wilt drukken. Maar ook als het om vrolijker gelegenheden gaat zegt een plaatje soms meer dan woorden.
Daarom wil ik graag nog veel meer kaartjes maken, zodat er voor elke gelegenheid liefdevolle en bemoedigende afbeeldingen in mijn kaartenwinkeltje te vinden zijn.

Ik zou het heel gaaf vinden als mijn kaartjes zich door Nederland (of misschien wel verder) mogen verspreiden, beschreven met bemoedigende woorden en liefde. Maar nog gaver als ik door dekleinepenseel.nl mensen mag aanmoedigen elkaar te bemoedigen en waardering uit te spreken. Want dat kan natuurlijk ook met andere kaartjes dan de mijne, en op andere manieren dan via een kaartje.
Nieuwsgierig geworden naar mijn kaartjes? Op shop.dekleinepenseel.nl vind je ze allemaal, leuk als je een kijkje neemt!

One comment on “Een beetje liefde door de brievenbus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram